Numan Kurtulmuş'tan "ekonomik OHAL" iddialarına yanıt

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "ağır ekonomik bunalım" gerekçesiyle OHAL ilan edilebileceğine yönelik iddialara ilişkin, "Ekonomik OHAL iddiaları, saçma sapan bir iddiadır. Böyle bir şey söz konusu olmaz, düşünülemez. Hiç kimsenin aklından bu geçmesin" diye değerlendirdi.

Numan Kurtulmuş'tan "ekonomik OHAL" iddialarına yanıt

Numan Kurtulmuş, hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç'in "Ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebilir" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Kimsenin aklından geçmesin"

Özgenç'in bahsettiği Olağanüstü Hal durumunun söz konusu bile olmadığını belirten Kurtulmuş, "Saçma sapan iddiadır, böyle bir şey söz konusu olamaz. Serbest pazarın koşullarından taviz verilmeden devam eder. Ancak bugün de bir operasyondan bahsediliyor, stokçuluğa karşı ortada dolaşanlara karşı da hükümet her türlü tedbiri alır. Kimsenin aklından OHAL geçmesin" dedi.

Ne olmuştu?

Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, 13 Aralık’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, toplumun ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilanına hazırlıklı olması gerektiğini belirtmişti.

Prof. Özgenç daha sonra bu açıklamalar nedeniyle özür dilemişti.