Celal Şengör: İstanbul’da yaşanması beklenen depremin 'eli kulağında'

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul’da yaşanması beklenen deprem için 'eli kulağında' yorumunu yaptı. Türkiye'de kaliteli yer bilimci sayısının çok az olduğunu vurgulayan Şengör, "Mesela benim gibi adamlar başına bir şey gelir korkusuyla devletle çalışmak istemiyor" dedi.

Celal Şengör: İstanbul’da yaşanması beklenen depremin 'eli kulağında'
Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Antep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ  ve Urfa'da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, İstanbul'a çevrildi. 
 
Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, kimi uzmanların büyüklüğünün 7 olmasını beklediği sarsıntıyla ilgili olarak T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuştu. 
 
Bahse konu depremin elinin kulağında olduğunu belirten Şengör, "Ama bir tarih telaffuz edemeyiz. Mümkün değil. Dünyadaki bütün deprem camiasında hâlâ konuşulan; depremin önden kestirilmesi mümkün değildir. Hâlû da bu böyle" yorumunu yaptı.
 
Uzman isim ayrıca Türkiye'de kaliyeli yer bilimcinin sayısının çok az olduğunu vurguladı: "Bir elin parmakları kadar. Mesela benim gibi adamlar başına bir şey gelir korkusuyla devletle çalışmak istemiyor. Her şeye ve her şeye rağmen güvendiğim bir kurum var benim; Türk Silahlı Kuvvetleri."