Narışkin, Karabağ’a giden cihatçılara ilişkin verileri nasıl elde ettiklerini açıkladı

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin, Suriye’deki militanların Dağlık Karabağ’daki çatışmalara katıldığına dair kesin verileri Ortadoğu’daki partner ülkelerin istihbarat servislerinden aldıklarını söyledi.

Narışkin, Karabağ’a giden cihatçılara ilişkin verileri nasıl elde ettiklerini açıkladı

Suriyeli cihatçıların Türkiye tarafından Dağlık Karabağ’a gönderildiğini ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron dile getirmiş ardından Rusya da konuya ilişkin kuvvetli açıklamalar yaptı. Türkiye ve Azerbaycan ise bu iddiaları reddediyor. 

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin, Suriye'deki cihatçı paramiliter grupların Dağlık Karabağ'daki çatışmalara katıldığına dair kesin verilere nasıl ulaştıklarını açıkladı. Narışkin, bu verileri Ortadoğu'daki partner ülkelerin istihbarat servislerinden aldıklarını söyledi.

Sputnik'in haberinde, SVR Başkanı Narışkin, Suriye de dahil Ortadoğu'daki cihatçılar paramiliter grupların Dağlık Karabağ'daki çatışmalara katıldığına dair kesin verilere sahip olduklarını belirtti. 

Narışkin, "Bu verileri bir dizi ülkeden, çeşitli kaynaklardan ve Ortadoğu'daki partnerlerimizden, partner istihbarat servislerinden elde ediyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'a gönderilen cihatçı sayısının 2 bine yaklaştığını söylemişti.