Putin karşıtı milis grup: Büyük planlarımız var, sürprizlerimiz sürecek

Vladimir Putin karşıtı Rus milis grup Rusya’nın Özgürlüğü Lejyonu savaşçıları, sınırı geçerek tekrar Rusya’ya saldırmayı planladıklarını ve Wagner ayaklanması sebebiyle Kremlin’de meydana gelen kaostan faydalanmak istediklerini söyledi.Kiev’de The Observer’a konuşan Caesar isimli bir lejyon sözcüsü, “Önümüzdeki ayda falan yeni bir sürprizimiz olacak” dedi.

Putin karşıtı milis grup: Büyük planlarımız var, sürprizlerimiz sürecek

Vladimir Putin karşıtı Rus milis grup Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu savaşçıları, sınırı geçerek tekrar Rusya'ya saldırmayı planladıklarını ve Wagner ayaklanması sebebiyle Kremlin'de meydana gelen kaostan faydalanmak istediklerini söyledi. 

Kiev'de The Observer'a konuşan Caesar isimli bir lejyon sözcüsü, "Önümüzdeki ayda falan yeni bir sürprizimiz olacak" dedi.

"Bu bizim üçüncü operasyonumuz olacak" diyen Casesar, "Sonra dördüncüyü de, beşinciyi de yapacağız. Büyük planlarımız var. Tüm topraklarımızı özgürleştirmek istiyoruz" diye konuştu. 

Birkaç yüz Rus ordusu gönüllüsünden oluşan lejyon, mayıs ve haziran başında Rusya'ya saldırdı; Belgorod yakınlarındaki sınır kasabalarını işgal etti, Rus ordusuyla çatıştı ve 10 Rus askerini esir aldı. Çatışmalarda anti Kremlin paramiliter gruptan iki kişinin öldüğü belirtildi. 

Eski bir fitness koçu olan Caesar, Ukrayna'nın desteği olmadan Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu'nun faaliyet gösteremeyeceğini kabul ederken, Rus topraklarına geçtiklerinde kararlarını Kiev'den bağımsız aldıklarını vurguladı. 

Gerçek adı Maximillian Andronnikov olan Caesar, Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu'nda hem sağ hem de sol görüşten insanlar, ayrıca tutuklu muhalif lider Aleksey Navalni'nin destekçileri olduğunu belirtti. 

 

T24