Rusya, Til Temir'de gözlem noktası kurdu

Rusya, Til Temir'de gözlem noktası kurdu

Rus askeri polisi, Rojava’nın Haseke kentine bağlı Tıl Temir’e konuşlanarak, M4 karayolu geçişleri için gözlem noktası kurdu.

Rûdaw’da yer alan haberde, isminin açıklanmasını istemeyen bölgeden bir kaynak, Rusya’nın, Til Temir beldesinde konuşlanarak, gözlem noktası kurduğunu söyledi.

Kaynak, Ruslar'a ait 10 zırhlı aracın bölgeye hareket ettiğini belirterek, Rusya’nın bölgedeki gençlerden oluşacak yeni bir gücün kurulmasına yönelik kapıyı araladığını belirtti.

Söz konusu plana göre oluşturulacak gücün, Rus polisi ile bölgeyi korunmasının öngörüldüğünü belirten kaynak, her lokal savaşçıya, 150 bin Suriye Lirası ödeneceğini aktardı.

70-80 kadar Rus askeri polisinin, M4 karayolu geçişleri için kurulan gözlem noktalarında bulunacağı söylenildi.

Türkiye’nin Rojava’ya saldırısının ardından, ABD Rojava’daki birçok üssünü boşaltırken, bunların bir kısmına Rusya yerleşti.

ABD'nin çekildiği ve YPG’nin kontrolünde bulunan Tişrin Barajı, Sırrin, Sebit, Ayn İsa ve Menbic'teki Saidiye Üssü’nde, Rus güçleri konuşlanmıştı. Rus güçleri mevcut durumda Menbic, Kobani, Rakka ve Haseke'de en az 10 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.