NATO'dan Gazze çağrısı: Ateşkes uzasın

İsrail ve Hamas arasında başlayan 'insani yardım' anlaşmanın bitmesine saatler kala, NATO 'anlaşma uzasın' çağrısında bulundu.

NATO'dan Gazze çağrısı: Ateşkes uzasın
Abluka altındaki Gazze'deki İsrail'in saldırılarına ilişkin konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Gazze'de insanı aranın uzatılması için çağrı yapıyorum" açıklamasında bulundu.
 
7 Ekim'den bu yana Gazze'yi bomba yağmuruna tutan İsrail'in Hamas ile imzalanan ateşkes anlaşmasında son güne girildi. 24 Kasım Cuma saat 07.00'de başlayan anlaşmada dün 39 Filistinli tutuklunun serbest bırakıldığını bildirdi.
 
'İnsanı ara' kapsamında Filistin topraklarındaki 13 İsrailli rehinenin haricinde üç Taylandlı ve bir Rus-İsrail çifte vatandaşının serbest bırakılmasının sonrasında geldi.
 
Hamas, dün akşam anlaşma kapsamında 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu rehineyi Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim etmişti.
 
İsrail ordusundan son gerçekleştirilen açıklamada, "Kızılhaç'tan alınan bilgiye göre, 14 İsrailli rehine ve 3 yabancı rehinenin Kızılhaç'a nakledildiği belirtildi” ifadesine yer verilmişti.
 
NATO'dan 'Ateşkes uzasın' çağrısı
 
NATO'dan ise anlaşmanın sonlanmasına saatler kala 'ateşkes uzasın' çağrısı geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, "Gazze'de insanı aranın uzatılması için çağrı yapıyorum" açıklamasında bulundu.
 
Öte yandan Reuters'ta yer alan habere göre; Katar, Mısır, ABD ve Avrupa Birliği'nin 'insani ara' için verilen sürenin uzatılması yönünde çalıştığı kaydedildi.