Neçirvan Barzani, ABD’nin yeni Erbil Başkonsolosu ile bir araya geldi

Neçirvan Barzani, ABD’nin yeni Erbil Başkonsolosu ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD’nin yeni Erbil Başkonsolosu Robert Waller ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani’nin Erbil’de göreve başlayan ABD’nin yeni Başkonsolosu Robert Waller’i kabul ettiği belirtildi.

Başkan Barzani, Waller’i yeni görevinden dolayı kutlayarak, desteklerini iletti.

Görüşmede, Erbil ile Bağdat ilişkileri ve taraflar arasındaki sorunların çözümüne yönelik çabalar ele alındı.

Kürdistan Bölgesinin, Irak hükümeti ile istikrar ve anayasa temelinde sorunların çözümü için çalışmak istediğini vurgulayan Barzani, Kürdistan Bölgesi ile ABD ilişkilerinin geliştirilmesi, IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon ile çalışma, ABD’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik devamlı desteği, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın istikrarına olan katkısı, Kürdistan Bölgesi’nin durumu ve Başkanlığın rolü, ortak yaşam ve bileşenler arasındaki hoşgörüyü gibi konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Barzani ayrıca, Erbil’de görev yaptığı süre boyunca ABD ve Kürdistan Bölgesi ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan eski Başkonsolos Stefan Fagin’e teşekkür etti.

Yeni Başkonsolos Robert Waller ise, ABD’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin istikrarına olan bağlılığını dile getirerek, Irak’ın yönetiminde Kürdistan Bölgesi ve bileşenlerin rolü ve Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki sorunların çözümü ve krizlerin atlatılmasında ülkesinin desteğini vurguladı.