Neçirvan Barzani Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki anlayış ve maaş konusunda varılan anlaşmanın, iki taraf arasındaki ilişkilerin gelişmesine olumlu etki yapacağını söyledi.

Neçirvan Barzani Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bağdat’ta bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, ülkedeki genel durum ve Erbil-Bağdat ilişkileri, iki taraf arasında Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışanların maaşlarına ilişkin varılan anlaşma ve taraflar arasındaki tüm sorunların anayasa temelinde çözümü ve Kürdistan Parlamentosu seçimleri ele alındı.

Maaş meselesinin siyasi meselelerden ayrı ele alınması ve Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarının güvence altına alınması gerektiğine dikkati çeken iki lider, ayrıca ülkede barış ve istikrarın korunması için siyasi partiler arasındaki işbirliği ve koordinasyonun gerekli olduğunu vurguladı.

Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasında varılan mutabakatın ve maaş konusunda yapılan anlaşmanın iki taraf arasındaki ilişkilerin gelişmesine olumlu etki yapacağını söyledi.

Barzani, sorunların çözümü konusunda üstlendiği rolden ötürü Cumhurbaşkanı Reşid’e de şükranlarını iletti.

Neçirvan Barzani’nin Bağdat temasları devam ediyor

Dün Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya gelen Barzani, akşam saatlerinde ise hükümeti oluşturan tarafların kurduğu Devlet Yönetimi İttifakı ve ardından Şii Koordinasyon Çerçevesi’nin toplantılarına katıldı.

Irak’ta “Devlet Yönetimi İttifakı” Sudani’nin liderliğindeki Irak hükümetinin iki kurucusu konumunda.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) de bu ittifak içinde yer