Neçirvan Barzani, Fransa'nın Irak Büyükelçisi Durel ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa'nın Irak Büyükelçisi Patrick Durel ile Erbil'de bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Fransa'nın Irak Büyükelçisi Durel ile bir araya geldi

 Görüşmede Erbil-Bağdat arasındaki müzakerelerin son aşaması, Kürdistan Bölgesi'nin durumu ve Kürdistan Parlamentosu seçimleri ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Fransa'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri, Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yönelik görüşmelerin son durumu, Kürdistan Bölgesi'nin genel durumu ve yaklaşan parlamento seçimleri değerlendirildi.

Açıklamada, "Her iki taraf da Fransa'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirmek için, özellikle ticaret ve ekonomi alanlarında, uygun fırsatlar ve zeminin mevcut olduğu konusunda hemfikir oldu. Aynı zamanda ortak işbirliği fırsatları, adımları ve yardımları hakkında görüş alışverişinde bulundular" ifadelerine yer verildi.

Fransa'nın Irak Büyükelçisi Durel ise "Kürdistan Bölgesi için seçimlerin önemini" vurgulayarak, "sakin bir seçim kampanyası ve başarılı bir oy verme sürecinin gerçekleşmesini" diledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, görüşmede ayrıca bölgenin genel durumu ve ortak ilgi alanına giren diğer konuların da ele alındığını bildirdi.