UNAMI'den Kürdistan Parlamento seçimleri için barışçıl kampanya çağrısı

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI), seçmenlerin bilinçli oy kullanabilmesi için Kürdistan Bölgesi'nde barışçıl bir kampanya ortamının sağlanmasına yönelik çağrı yaptı.

UNAMI'den Kürdistan Parlamento seçimleri için barışçıl kampanya çağrısı

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI), Kürdistan Parlamento seçimlerine yönelik kampanyanın başlatılmasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

“Seçmenlerin bilinçli oy kullanabilmesi için Kürdistan Bölgesi'nde barışçıl bir kampanya ortamının sağlanmasını önemsiyoruz.” denilen açıklamada, adaylar ve siyasi partilerin kampanya boyunca açık tartışmalar yapması gerektiği savunuldu.

Güvenli bir ortam sağlanması ve çoğu zaman engellerle karşılaşmaları nedeniyle başta kadınlar olmak üzere tüm adayların hoş karşılanmasının çok önemli olduğu belirtildi.

UNAMI açıklamasının sonunda halkın iradesini yansıtan adil ve şeffaf seçimlere olan bağlılığının altını çizdi.

Kürdistan Parlamento seçimlerinin 6. dönemi için seçim kampanyası Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun kararıyla 24 Eylül 2024’te gece saat 12.00’de başladı.

Söz konusu seçimlerin 20 Ekim 2024’te Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu gözetiminde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Biyometrik seçmen kayıtlarına göre Kürdistan Bölgesi'nde bu seçimde toplam seçmen sayısı 2 milyon 899 bin 878 olup, bunların 2 milyon 683 bin 618'i genel seçmen, 215 bin 960'ı ise özel seçmendir.