Neçirvan Barzani ile Aliyev baş başa görüştü

Başkan Neçirvan Barzani ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bir araya geldi. Zuğurlba'daki köşkte gerçekleşen görüşme basına kapalı yapldı.

Neçirvan Barzani ile Aliyev baş başa görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in resmi daveti üzerine Bakü’ye gitti.

Barzani’yi Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanında Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov karşıladı.

Barzani’ye Bakü ziyaretinde Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri, Kürdistan Bölgesi Başkanı Kıdemli Danışmanı Felah Mustafa, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Sekreteri Sami Erguşi, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Dış İlişkiler Müdürü Niyaz Salih eşlik ediyor.

Ardından Zuğulba'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkün'e giden Barzani, İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Baş başa görüşmeye geçmeden önce Aliyev, Barzani'ye, "Münih'teki görüşmemizle ilgili çok güzel anılarım var” dedi.

Barzani ise, "Davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan çok mutlu oldum” diye yanıt verdi.

Ardından Aliyev, “İki günlük ziyaretinizde ortak noktalarımızı belirlemek için güzel görüşmeler yapacağız” diye konuştu.

Görüşme öncesinde Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Barzani ile Aliyev'in Azerbaycan ile Irak ve Kürdistan Bölgesi ilişkilerini ele alacağı belirtildi.

Başkan Neçirvan Barzani ile İlham Aliyev, 18 Şubat’ta Münih Güvenlik Konferansı’nın 2’nci gününde görüşmüştü.

Görüşmede Barzani’yi Azerbaycan’a davet eden Aliyev, Erbil’de konsolosluk açmak için çalıştıklarını söylemişti.

Liderler, Kürdistan Bölgesi ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin genişletilmesi konusunda karşılıklı arzularını dile getirmişti.

Barzani ile Aliyev, 4 Haziran’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mayıs’taki seçimlerin ardından Ankara’da liderlere verdiği yemekte de bir araya gelmişti. /Rudaw