Çin’de yayılan gizemli bir hastalık ortaya çıktı!

ABD’li senatörler son dakika olarak duyurduğu Çin’de yayılan gizemli bir hastalıkla ilgili açıklamalarda bulundu!

Çin’de yayılan gizemli bir hastalık ortaya çıktı!

ABD’li senatörler, Başkan Biden’den Çin’de yayılan gizemli bir hastalık nedeniyle Çin – ABD uçuşlarını yasaklamasını talep etti.

Çin’de gizemli bir solunum yolu hastalığı bir kez daha yayılıyor diye açıklama yapan senatörler, ABD’nin Yeni bir patojenin ne olabileceği hakkında daha fazla bilgiye sahip olana kadar hastalığın kıyılarımıza ulaşmasını önlemek için herşeyi yapmalıdır.

ABD’li senatrü Marco Rubio ve meslektaşları, Başkan Joe Biden’a bu hastalık hakkında daha fazla bilgi sahibi olana kadar ABD ile Çin arasında seyaheti kısatlamaya çağıran bir mektup gönderdi.

Geçmişi göz önünne alarak DSÖ’nün harekete geçmesini beklemeden Çin ile araya mesafe koymalıyız diyerek devam eden mektupta “Amerikalıların sağlığını ve ekonomimizi korumak için gerekli adımları atmalıyız. Bu yeni hastalığın yarattığı tehlikeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olana kadar ABD ve ÇİN arasındaki seyahati derhal kısıtlamnız gerektiğini söylüyoruz. Artık seyahat yasağı ölümden, tecritlerden zorunlu uygulamalardan ve daha sonra ortaya çıkabilecek salgınlardan kurtarabilir” dedi.