Neçirvan Barzani ile görüşen üst düzey ABD’li heyetten Kürdistan Bölgesi’ne destek mesajı

Savunma Bakanı Austin’in selamlarını Başkan Neçirvan Barzani’ye ileten üst düzey ABD’li heyet, Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reform sürecindeki aktif rolünü övdü.

Neçirvan Barzani ile görüşen üst düzey ABD’li heyetten Kürdistan Bölgesi’ne destek mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de ABD Savunma Bakanı Orta Doğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Dana Stroul, Irak ve Suriye'deki Koalisyon Kuvvetleri Genel Komutanı General Matthew McFarlane ve ABD’nin Irak Büyükelçiliği ile Erbil Başkonsolosluğu’ndan diplomatların yer aldığı heyeti kabul etti.

Peşmerge Genelkurmay Başkanı ve Kürdistan Bölgesi’nden yetkililerin de hazır bulunduğu kabulde, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri, Erbil-Bağdat ilişkileri ve sorunlarının çözümüne yönelik diyalog, IŞİD ile mücadeledeki son gelişmeler ve Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reform süreci ele alındı.

IŞİD'in hem Irak ve hem de Suriye'de hala bir tehdit unsuru olduğuna dikkat çekilen görüşmede elde edilen kazanımların korunması için IŞİD tehdidiyle mücadelede ortak işbirliğinin sürdürülmesinin önemin vurgu yapıldı.

Konuk heyet, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verilen yardım ve desteğin devam edeceğini yineledi.

Görüşmede, Peşmerge Bakanlığı bünyesinde yürütülen reform sürecinin başarıya ulaşması için fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurgula yapıldı.

ABD heyeti, Başkan Neçirvan Barzani'ye bu süreçte gösterdiği çaba ve aktif rolü için teşekkür ederek, ABD'nin sürece desteğini sürdürdüğünü yineledi.

Konuk heyet ayrıca ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in selamlarını Başkan Neçirvan Barzani’ye iletti.