Trabzon'da Kürt işçilere yönelik saldırı hakkında Valilik’ten açıklama

Trabzon'un Maçka ilçesinde ırkçı saldırıya uğradıkları öne sürülen Kürt inşaat işçileri hakkında Valilik tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada saldının Kürtçe müzik değil “yüksek sesle müzik dinleme” nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi.

Trabzon'da Kürt işçilere yönelik saldırı hakkında Valilik’ten açıklama

Saldıryla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan HDP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise Kürtçe konuşan ve şarkı dinleyen işçilerin ırkçı saldırıya uğradığını söyledi.

Maçka’da TOKİ inşaatında çalışan ve Ağrı nüfusuna kayıtlı olan 6 işçinin uğradığı sopalı ve taşlı saldırıda bir işçinin kafasına 8 dikiş atıldı, bir işçi kolunda bıçaklandı ve burnu kırıldı, bir işçinin kolu çıktı.

Trabzon Valiliği saldırıyla ilgili dün gece açıklama yaptı.  

Saldırının 18 Haziran'da yaşandığı bildirilen açıklamada şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarında 'Trabzon'da ırkçı saldırı' konulu haber ve yorumlarla ilgili olarak, ilçeye bağlı Esiroğlu Mahallesi'nde inşaatta çalışan bir grup işçi, il merkezine seyir halindeyken araçtan yayılan yüksek sesli müzik nedeniyle mahalle sakinleri ile tartışma yaşanmıştır. Olay yerine ivedilikle sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilerek gerginlik sona erdirilmiştir. Meydana gelen tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle iki taraftan hafif şekilde yaralanan 10 kişi çeşitli hastanelere sevk edilmiş, yapılan tetkik ve tedavi neticesinde 8 kişi ayakta tedaviyle 2 kişi de yatılı tedavi sonrası taburcu edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir."

HDP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise saldırı anında işçilerin kendisine ulaştığını ve yardım istediğini, kendisinin de İçişleri Bakanlığı'nı arayarak işçilerin güvenliğini sağlamaya çalıştığını kaybetti. Sakık hükümetin kutuplaştırıcı dilinin bu saldırıya neden olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Saldırının yaşandığı ilk gece olaya dahil oldum. Kürtçe konuşan ve şarkı dinleyen Ağrılı TOKİ çalışanlarına ırkçı saldırı oldu. Yaralı İşçiler olay sonrası bana ulaştı. Hemen İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Daha büyük bir saldırıyı tetiklememek için.

İşçilerin can güvenliklerinin ve tedavilerinin tamamlanmasını bekledik. Bu ırkçı saldırıları tetikleyen zehirli siyasi dili lanetliyorum.”