Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,” Güvenli bölge arayışlarımız bizim beklentilerimizi karşılamıyor. Bu oyalama siyasetine dönüyor. Doğrusu bu bizim sabrımızı taşırıyor” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Reuters’in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “PKK'nın başı içerideki kimdir? İsmini anmama gerek yoktur. YPG/PKK ile bunların bir sürü resmi vardır. Bunları gösteriyoruz. Ve bütün bunlara rağmen bizim söylediklerimize inanmıyor. Bu terör örgütünün söyledikleriyle hareket ediyorlar. Biz nasıl müttefikiz 10 binlerce TIR silahı mühimmatı getireceksiniz. Kim var burada kime karşı getiriyorsunuz. Burada Türkiye var. Bu terör örgütlerinin savaştığı kimdir Türkiye'dir. Ama siz bu silahları bedavaya terör örgütlerine veriyorsunuz. NATO parayla satıyor. Siz bedavaya veriyorsunuz. Bunu Fransa'da Almanya'da anlamıyor” ifadelerini kullandı.

Güvenli bölge arayışlarının beklentilerini karşılamadığını belirten Erdoğan, “Bu oyalama siyasetine dönüyor. Doğrusu bu bizim sabrımızı taşırıyor. Dolayısıyla kendi başımızın çaresine bakmak durumunda bırakıyor” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“20 mil talebi bizden değil, Trump'tan geldi. Fırat'ın Doğu'sunda ne yazık ki Trump'ın altındaki ekipler uymadı. Obama'nın bana verdiği söz Münbiç'ten çıkacağızdı. Sayın Trump'la konuştuğumuz da o a aynısını söyledi. ‘Çıkacağız’ dedi. Ama çıkmadılar.

İkide bir mesela, 'Kürt Kürt Kürt' diyorlar. Bunların oradaki Kürtlerle samimi bir ilişkisi de yok. Oradakiler terör örgütünün temsilcileri. Mesela Obama bir gün telefon etti, ‘Kobani’ye uçaklarımızı indirmek durumundayız, oradaki insanlar şu anda zor durumda, onları Türkiye’ye almak veya oradaki belli yerlere mühimmat silah indirmemiz gerek’ vesaire dedi. O günden bu güne biz 300 bin Kobaniliyi ülkemizde yedirip giydirip içiriyoruz. Nerede Amerika? Onlara biz bakıyoruz.”