Neçirvan Barzani, Kürdistan İslam Alimleri Birliği heyetiyle bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan İslam Alimleri Birliği heyetiyle bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Kürdistan İslam Alimleri Birliği heyetiyle bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, din alimlerinin toplumda büyük bir role sahip olduklarını kaydederek, din alimlerinin toplumsal barışın güçlendirilmesi ve şiddetin kabul edilmemesinde olumlu rol alabileceklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan İslam Alimleri Birliği heyetiyle bir araya geldi.

Vakıflar ve Din İşleri Bakanı’nın da hazır bulunduğu görüşmede, Kürdistan İslam Alimleri Birliği’nin Kürdistan’daki birlikte yaşam kültürü, birlik, dini ve etnik oluşumların birbirlerini kabul etmeleri ve milli bilinç konularındaki rolünün önemine vurgu yapıldı.

Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın Kürdistan Bölgesi’ndeki taraflar arasındaki birlik çalışmalarının yanı sıra anayasa yazım çalışmalarına destek veren Kürdistan İslam Alimleri Birliği heyeti, çalışmaların başarıya ulaşması temennisinde bulundu.

Anayasanın vatandaşlık esası üzerine, yazım kaynaklarından biri olarak İslam dini gözetilerek, diğer dinlere ve özgürlüklere saygı duyularak hazırlanmasının kaydedildiği görüşmede, dinin siyasi bir konu haline getirilmemesi gerektiği belirtildi.

Kürdistan toplumunun dini bir toplum olduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, din alimlerinin toplumda büyük bir etkiye sahip olduklarını ifade etti.

Neçirvan Barzani, İslam alimlerinin toplumsal temelleri ve toplumsal barışı güçlendirmede, şiddeti de reddetmede olumlu rol alabileceklerini bildirdi.

Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı ile Kürdistan İslam Alimleri Birliği arasındaki koordinasyon ve dayanışmanın da konuşulduğu görüşmede, hutbeler, din alimlerinin durumu ve Kürdistan’da din eğitimi gibi konular ele alındı.