Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı'na katılıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin 18-20 Şubat'ta düzenlenecek Münih Güvenlik Konferansı'na katılacağı bildirildi.

Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı'na katılıyor

Konferans çerçevesinde Başkan Neçirvan Barzani'nin pek çok lider, diplomat ve temsilciyle bir araya gelmesi planlanıyor. 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin resmi sitesinde, konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere 17 Şubat 2022 Perşembe günü Almanya'ya geçti.

18-20 Şubat tarihleri arasında sürecek olan konferansta, Başkan Neçirvan Barzani, çok sayıda lider ve üst düzey yetkiliyle görüşme gerçekleştirecek.”

Münih Güvenlik Konferansı

Küresel sorunlar, ihtilaflar ve çözüm yollarının ele alındığı Münih Güvenlik Konferansı, yapılan oturumların yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılar arasında gayri-resmi temaslara olanak sağlaması açısından da önemli görülüyor.

Münih Güvenlik Konferansı ilk olarak 1963 yılında "Askeri Bilimler Buluşması" adıyla düzenlenmişti.

Yıllar içinde uluslararası güvenlik ve dış politika konularının da ele alındığı bir tartışma platformu haline gelen konferans, dünya liderlerini, çok farklı sistemlerle yönetilen ülkelerden bakanları ve siyasetçileri buluşturması nedeniyle, dünya siyasetinin Davos zirvesi olarak görülüyor.

Geçen yıl çevrim içi yapılan konferansa ABD Başkanı Joe Biden katılmış, Amerika'nın diplomasi sahnesine döndüğünü anlatmış ve Rusya ile Çin kaynaklı "tehditlere" odaklandıklarını dile getirmişti.