Başbakan'dan Erbet havalimanı saldırısına ilişkin açıklama

Başbakan Mesrur Barzani, Erbet havalimanına yönelik saldırıya ilişkin yayınladığı mesajda ilgili tarafların olayın aydınlatılması için hızla bir soruşturma yürütmesini istedi.

Başbakan'dan Erbet havalimanı saldırısına ilişkin açıklama

Başbakan Mesrur Barzani, 3 Peşmerge’nin yaşamını yitirdiği 3’ünün de yaralandığı Süleymaniye’nin Erbet havalimanına yönelik düzenlenen SİHA saldırısına ilişkin bir mesaj yayınladı.

Başbakan Mesrur Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Erbet Havalimanındaki olaydan dolayı üzüntü duyduk. İlgili tarafların bu olayın nedeni ve mahiyeti hakkında kapsamlı bir araştırma yapıp gerçekleri bir an önce ortaya çıkarması gerekmektedir.

Kürdistan ve Irak'ın egemenliğinin her türlü ihlalini, Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik ve istikrarını bozan her türlü yasa dışı eylemi kınıyoruz."

Ne olmuştu?

Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki havalimanında öğleden sonra saat 16:45 sularında bir patlama meydana geldi. Olayda Peşmerge Anti-Terör Birimi üyesi 3 kişi hayatını kaybetti 3'ü de yaralandı.

Yaralılar Süleymaniye’deki Peşmerge Hastanesi’ne kaldırılırken saldırı hakkında soruşturma başlatıldı.

Olaya ilişkin açıklama yapan Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, bölge ülkelerine Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın egemenliğine saygı duyma çağrısında bulundu.

Ebubekir, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile federal hükümeti ve tüm siyasi partileri iç çekişmelere son vererek ülkenin egemenliğini korumaya çağırıyoruz” dedi.

Saldırıyı sert bir dille kınayan KYB Genel Başkanı Bafıl Tabalani de, bunun Kürdistan Bölgesi'ni “istikrarsızlaştırmayı amaçladığını” söyledi.

Talabani Irak hükümetini “Kürdistan topraklarını korumaya yönelik anayasal ve ulusal görevini" yerine getirmeye çağırdı.