Neçirvan Barzani: Tüm bileşenlerin hakları güvence altına alınmalı

Başkan Neçirvan Barzani, Irak'taki tüm bileşenlerin haklarının güvence altına alınması gerektiğini vurgulayarak, “Bugün ve gelecekte ülkenin yönetimine ortak oldukları konusunda emin olmalıdırlar” dedi.

Neçirvan Barzani: Tüm bileşenlerin hakları güvence altına alınmalı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de Irak Sünni Vakıf Divanı Başkanı Saad Hamid Kampaş ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak'taki siyasi durum, terör tehlikelerini ve parlamento seçimleri konuları ele alındı.

Irak'ta uyum, bir arada yaşama, hoşgörü, güvenlik ve istikrar ihtiyacına değinen taraflar, bu konuda ülkedeki tüm bileşenlerin ortak katılımına vurgu yaptı.

Neçirvan Barzani, Irak'taki tüm bileşenlerin haklarının güvence altına alınması gerektiğini belirterek, “Bugün ve gelecekte ülkenin yönetimine ortak oldukları konusunda emin olmalıdırlar” dedi.

Sünni Vakıf Divanı Başkanı Kampaş, vakfın yapısı ve faaliyetleri hakkında Başkan Neçirvan Barzani’ye bilgi verdi.

Vakfın ılımlı, barışçıl ve esnek bir bakış açısına sayip olduğunu anlatan Kampaş, Irak'ta on üç bin cami, yüzlerce okul, ortaokul, enstitü ve kolejle birlikte faaliyet yürüttüklerini belirterek, Kürdistan Bölgesi'ndeki ilgili makamlarla yapılan çalışma ve koordinasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Heyet ayrıca, IŞİD’den kaçmak zorunda kalan ve yerlerinden edilmiş Sünni Araplara her türlü yardımı sağladıkları için Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesi'ne teşekkür etti.