Neçirvan Barzani ve Josep Borrell görüştü: Irak bölgedeki kaosa karışmamalı

Almanya’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Başkan Neçirvan Barzani ile Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi. Görüşmede Irak’ın bölgedeki kaosa bulaşmaması konusunda mutabık kalındı.

Neçirvan Barzani ve Josep Borrell görüştü: Irak bölgedeki kaosa karışmamalı
Başkanlık’tan yapılan açıklamaya göre; görüşmede Orta Doğu'daki güvenlik ve istikrara yönelik tehditlerin başta Irak olmak üzere bölge ülkeleri üzerindeki etkisi ele alındı. Kriz ve gerilimin  daha da fazla tırmanmadan önlemesi gerektiğine vurgu yapıldı.
 
Görüşmede taraflar, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde barış ve istikrarın tüm bölge için önemli olduğu, Irak'ın bölgesel sorunlara ve kaosa bulaşmaması gerektiği konusunda mutabık kaldığı ifade edildi. Ayrıca Koalisyon Güçlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki saldırılara verdiği tepkilerin Irak'ın güvenlik ve istikrarını tehdit ettiği kaydedildi.
 
Josep Borrell, Avrupa Birliği’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin her alanda güvenlik, istikrar ve kalkınmasını sürdürmesi, özellikle savunma ve güvenlik alanlarındaki kapasitelerini güçlendirilmesine yardımcı olmaya ve desteklemeye kararlı olduğunun altını çizdi.  
 
Neçirvan Barzani ise AB ülkelerine Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde üstlendikleri önemli rolden dolayı teşekkür ederek, AB'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devamlılığını önemli bir adım olarak değerlendirdi.
 
Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, Başkan Neçirvan Barzani’nin  Münih Güvenlik Konferansı (MSC) kapsamında yaptığı görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada çok sayıda verimli toplantıların yapıldığını belirterek, “Kürdistan Bölgesi'nin mesajını dünyaya aktarmak açısından Münih Güvenlik Konferansı çok önemli” dedi.