Neçirvan Barzani ve Kazimi İran’ın saldırılarını görüştü

Başkan Neçirvan Barzani ile Irak Başbakanı Kazımi arasında gerçekleşen görüşmede İran’ın son dönemde Kürdistan Bölgesi’ne yönelik bombardımanı değerlendirildi. Görüşmede iki lider Irak’ın bölge çekişmelerinin bir parçası haline getirilmemesi gerektiği mesajı verdi.

Neçirvan Barzani ve Kazimi İran’ın saldırılarını görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil’de bulunan Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'yi kabul etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak'taki son siyasi gelişmeler, Irak ve Kürdistan Bölgesi hükumetlerinin siyasi partileri birbirine yakınlaştırma ve iç barışı sağlama çabaları ele alındı.

İran’ın son dönemde Kürdistan Bölgesi’ne yönelik bombardımanlarının da değerlendirildiği görüşmede, “Her iki taraf Irak’ın egemenlik haklarına saygı duyulması, Irak’ın bölgedeki çekişmelerin bir parçası haline getirilmesinin reddedilmesi, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin komşu ülkelerle dostane ilişkilerinin sürdürülmesi ve Irak topraklarının bu ülkelere karşı tehdit kaynağı olmamasına bağlı kaldığını taahhüt ediyor” denildi.

Bağdat’ta başlayan Ekim gösterilerinin de gündeme geldiği görüşmede, iki lider, vatandaşların can ve mal  güvenliğinin sağlanması, kamu mallarının korunması gerektiğine işaret etti.