Kerry'den Barzani'ye mektup: Kürdistan halkına büyük saygı duyuyorum

Kerry'den Barzani'ye mektup: Kürdistan halkına büyük saygı duyuyorum

ABD Dışişleri eski Bakanı John Kerry, Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'ye bir mektup gönderdi.

Kerry'nin gönderdiği teşekkür mektubunda Kürdistan'a ve Barzani'ye teşekkürlerini ilettiği ve dört yıllık görevi boyunca Kürdistan yönetimiyle önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade ettiği bildirildi.

Görevini devredeceğini hatırlatan Kerry, mektupta ABD ve Kürdistan arasındaki iyi ilişkilerin devamını diledi. Barzani'nin şahsiyetinden ve siyasetinden övgüyle bahseden Kerry, ''Siz en zorlu süreçlerde güvenilir, ittifak kurulacak saygın bir kişiliksiniz. Sizin askeri gücünüz Peşmergeler çok kahramanca ve başarılı bir savaş yürüttü. Kürdistan halkının DAİŞ saldırılarına karşı gösterdiği direniş ve verdiği bedelleri çok değerli buluyorum'' dedi.

Başkan Barzani ve Kürdistan halkına duyduğu saygıyı dile getiren Kerry, ''Size ve Kürdistan halkına büyük saygı duyuyorum. DAİŞ saldırıları ardından kapılarınızı 2 milyona yakın sığınmacıya açtınız. Sizin desteğiniz ile farklı dinsel ve etnik topluluklar Kürdistan'da iyi bir gelecek içerisinde yaşayacak'' ifadelerini kullandı.

ABD eski Dışişleri Bakanı John Kerry, mektubunun sonunda şunları kaydetti: ''ABD ile Kürdistan arasındaki sıkı ilşkileri önemli buluyorum. Her iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek süreceğine olan inancımı koruyorum. Size başarılı, barış dolu ve iyi bir gelecek diliyorum.''

Kaynak: Basnews