Neçirvan Barzani’den Irak Parlamentosu’nun ‘Halepçe’ kararına destek

Başkan Neçirvan Barzani, Irak Parlamentosu’nun “Halepçe’nin il statüsüne kavuşturulması için gerekli resmi prosedürlerin tamamlaması” yönündeki kararını desteklediklerini söyledi.

Neçirvan Barzani’den Irak Parlamentosu’nun ‘Halepçe’ kararına destek

Irak Parlamentosu, hükümetin, Halepçe’nin il statüsüne kavuşturulması için gerekli resmi prosedürleri tamamlaması yönünde karar aldı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de Twitter hesabından yaptığı açıklama ile kararı olumlu karşıladı.

Neçirvan Barzani mesajında, “Irak Temsilciler Meclisi’nin, federal hükümetin Halepçe’nin il statüsüne kavuşturulması ile ilgili gerekli prosedürleri tamamlamakla yükümlü kılan kararını destekliyoruz” dedi.

Barzani ayrıca Parlamento’nun bu kararı oybirliğiyle almasının saygı ve takdir gerektirdiğine vurgu yaptı.

Başkan Mesud Barzani, 2014 yılında Kürdistan Bölgesi hükumetine çağrıda bulunarak, Irak Parlamentosu’nun kararını beklemeksizin Halepçe’ye il statüsü verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Mesud Barzani’nin talimatı üzerine 13 Mart 2014 günü dönemin Başbakanı Neçirvan Barzani, Erbil'de Halepçe Kaymakamı Goran Ethem ve Belediye Hıdır Kerim ve bir grup siyasi parti temsilcisi ile kentin ileri gelenleri ile görüşmüştü.

Görüşmenin ardından Halepçe’nin il olmasını öngören tasarı, Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi hükumeti, imzalanmıştı.

(Rudaw)