Neçirvan Barzani’den Seid Gabari’nin ailesine taziye mesajı

Neçirvan Barzani’den Seid Gabari’nin ailesine taziye mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, hayata veda eden Kürt sanatçı Seid Gabari’nin ailesine başsağlığı dileyerek, “Kürtçe’nin özgün seslerinden biriydi. Ardından zengin bir müzik arşivi bıraktı” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, akciğer kanseri nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybeden ünlü Kürt sanatçı Seid Gabari için taziye mesajı yayınladı.

Ailesine başsağlığı dileyen Barzani, “Malesef ünlü Kürt sanatçı Seid Gabari’nin vefat haberini aldım. Bu vesile ile ailesine, akrabalarına, dost ve sevenlerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum” dedi.  

Gabari’nin Kürtçe’nin özgün seslerinden biri olduğunu belirten Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun yıllar Kürt müziğine hizmet etmiş, devrim yıllarında peşmerge için çok sayıda mars ve coşkulu şarkı seslendirmiştir. Seid Gabari ardından zengin bir müzik arşivi bırakmıştır. Anısı gelecekte de daima yaşayacaktır.”

Seid Gabari vefat etti

Uzun süredir akçiğer kanseriyle mücadele eden Kürt sanatçı Seid Gabari (64), Erbil’deki Serdem Hastanesi’nde sabaha karşı saat 4:45'te hayata gözlerini yumdu.

Gabari son günlerde sağlık durumu kötüleşmiş yoğun bakımda gözetim altında tutuluyordu.

1956’da Rojava’nın Haseki kentinde doğan Seid Gabari, Kürdistan’da sevilen sanatçılar arasında yer alıyordu.

Gabari 50 yıllık sanat hayatında Tirej ve Cegerxwin gibi büyük Kürt şairlerin şiirlerini besteleyerek kendine has üslubuyla seslendirmiştir.

Aynı zamanda görme engelli olan Gabari, buna rağmen Peşmerge saflarında yer aldı. Gabari “Devrim Sanatçısı” olarak da biliniyordu.