Başkan Neçirvan Barzani Türkmen vatandaşların ‘Türkmen Dili ve Kültürü Günü'nü kutladı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani 17 Kasım Türkmen Dili ve Kültürü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kürdistan Bölgesindeki tüm Türkmen kardeşlerimizin Türkmen Dili ve Kültürü Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani Türkmen vatandaşların ‘Türkmen Dili ve Kültürü Günü'nü kutladı

Başkan Barzani mesajında, “Kürdistan Bölgesi'nin insanların farklılıklarıyla birlikte sonsuza kadar bir arada yaşayabildiği bir ülke olarak kalacağını herkese garanti ediyoruz" dedi.

Kürdistan Parlamentosu 25 Aralık 2019'da, 25 Şubat'ı Türkmen Gazeteciler Günü, 17 Kasım'ı ise Türkmen Dili ve Kültürü Günü ilan etti. 17 Kasım 1993'te Erbil'de ilk Türkmen okulu olan “Doğuş” açıldı.

Başkan Neçirvan Barzani mesajında, “Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm Türkmen kardeşlerimizin Türkmen Dili ve Kültürü Bayramı'nı tebrik ediyorum. Türkmen toplumunun ve Kürdistan'daki tüm etnik ve dini toplulukların haklarına tam desteğimizi yineliyoruz. Kürdistan Bölgesi'nin insanların farklılıklarıyla birlikte sonsuza kadar bir arada yaşayabildiği bir ülke olarak kalacağını herkese garanti ediyoruz” ifadelerini kullandı.