Irak Yüksek Seçim Komisyonu heyeti yarın Erbil'e gelecek

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'ndan üst düzey bir heyetin, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşmek üzere yarın başkent Erbil'e geleceği bildirildi.

Irak Yüksek Seçim Komisyonu heyeti yarın Erbil'e gelecek

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, yaptığı açıklamada, “Salı günü Kürdistan parlamento seçimleri konusunu görüşmek üzere önemli bir toplantı planlanıyor" dedi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'ndan basın ekibi başkanı Amad Cemil de “Toplantı, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda, Kürdistan Bölgesi Başkanı ve temsilcileriyle gerçekleştirilecek. Toplantıda Kürdistan parlamento seçimlerinin altıncı oturumu tartışılacak, seçim tarihine karar verilecek ve seçimlere ilişkin çalışma takvimi hazırlanacak” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani, dün Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, heyetin iki gün içinde Erbil'i ziyaret edeceğini belirtmişti.

Başkan Barzani, bir gazetecinin seçimlere ilişkin sorusuna verdiği yanıtta şunları söylemişti:

"Ne yazık ki seçimler uzun süre ertelendi ve daha fazla gecikme, Kürdistan Bölgesi kurumlarının meşruiyeti konusunu soru işareti haline getiriyor. Yüksek Komisyon heyetinin Erbil'e ziyarette bulunması bekleniyor, yarın veya ertesi gün toplanacak. Yarın bölge başkanlığındaki yardımcılarımla seçimlerin yapılmasını sağlayacak bir tarih konuşacağız. Benim başkanlığımdaki görüşmelerde ikinci kez seçim tarihini belirledim ama birçok nedenden dolayı bu yapılmıyor. Umarım bu son olur." /Rudaw