Neçirvan Barzani’den kimyasal saldırı mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Nerçivan Barzani; Balîsan, Şêx Wesanan ve Xoşnawetî Vadisi’ne kimyasal atılmasının 36’ncı yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Neçirvan Barzani’den kimyasal saldırı mesajı

“Irak eski rejimi tarafından işlenen ve Kürdistanlı sivillere yönelik korkunç kimyasal saldırı suçunun başlangıcına damgasını vuran başka bir suçun; Kürdistan halkı, doğası ve toprağının kimyasallarla bombalanması suçunun, 36’ncı yıl dönümünü anıyoruz” diyen Neçirvan Barzani, “Bu suçun ölümsüz şehitlerini saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kimyasal saldırıyı “felaket” olarak niteleyen Barzani, o dönemki Irak rejiminin yaralıların tedavisine dahi izin vermediğini hatırlatarak kurbanların yakınlarına yaşatılan büyük zorluklara dikkat çekti.

Balîsan, Şêx Wesanan ve Xoşnawetî Vadisi’nin direniş ruhunu vurgulayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Nerçivan Barzani, şunları kaydetti:

“Balîsan, Şêx Wesanan ve Xoşnawetî Vadisi rejimin zulmüne karşı her zaman mücadele ve direnişin merkezi oldular; Peşmerge ile Kürdistan devrimlerinin sığınağı ve desteği oldular. Bu nedenle de 1987 baharında rejimin kara ve kimyasal saldırısına maruz kaldılar.”

Bu bölgelere ve bu bölgelerin vatansever halkına her yönüyle daha fazla önem verilmesi ve daha iyi hizmet edilmesinin öneminin vurgulayan Barzani, “Şehitlerimizin ruhu şad olsun, hatıraları daim olsun” diyerek mesajını bitirdi.