Netanyahu'dan Sinagog saldırısına ilişkin açıklama

ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh kentindeki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıyı "vahşice" adlandıran İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, olayı anti-semitik olarak değerlendirdi.

Netanyahu'dan Sinagog saldırısına ilişkin açıklama

ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh kentindeki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıyı "vahşice" adlandıran İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, olayı anti-semitik olarak değerlendirdi.

Netanyahu'nun İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Pittsburgh'daki Sinagog'a düzenlenen öldürücü saldırıdan dolayı büyük hüzün ve dehşet içindeyim" şeklinde ifade edilldi.

Sinagoga yapılan saldırıya yönelik açıklamada Netanyahu, "Bütün İsrail halkı, hayatını kaybedenlerin aileleriyle beraber derin üzüntü içindedir. Biz Pittsburgh'daki Yahudi toplumuyla beraberiz ve yanlarındayız. ABD halkı ile beraber acımasız anti-semitik vahşete karşı duracağız" sözlerine yer verdi.

 Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini açıklayan Netanyahu, yaralıların sağlığına kavuşmaları için dua ettiklerini ifade etti.