Yeşil Sol Parti, Kürdistan Bölgesi'ne geliyor

Kongreye hazırlanan Yeşil Sol Parti’den bir heyetin Kürdistan Bölgesi’ne gelerek ziyaret edeceği bildirildi.

Yeşil Sol Parti, Kürdistan Bölgesi'ne geliyor

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 15 Ekim’de büyük kongresini düzenleyecek.

Kongre kapsamında Yeşil Sol Parti’nin dünya çapında 400 kişiye kongre daveti gönderdiği kaydedildi.

Öte yandan Yeşil Sol Parti'nin Kürdistan Bölgesi’ne geleceği bildirildi.

Ziyaretin tarihine ve kapsamına dair bilgi edinilemezken Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) da kongreye davet edileceği öğrenildi.

Konuya dair MA'nın aktardığına göre, Ankara’daki Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak kongre için Mısır, Lübnan, Filistin, Sudan, Fas, Cezayir ve Ürdün gibi ülkelerden çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve gazeteci davet listesinde yer aldı.

Ayrıca Avrupa’dan da Sol Parti grupları ile Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti temsilcileri kongreye davet edildi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ile Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de davet edilenler arasında yer aldı.  

Cezayir Sosyalist Demokratik Parti, Fas Halk Gücünün Sosyalist Birliği, Fas Demokratik Sol Federasyonu Sözcüsü Nebile Mounip, Fas İlerici Sosyalizm Partisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Irak Komünist Partisi, Lübnan Komünist Partisi, Lübnan Hınçak Ermeni Partisi, Lübnan Süryani Birlik Partisi, Lübnan Halkın Demokratik Partisi, Ermeni Sosyalist Partisi, Lübnan Halk Hareketi, Mısır Komünist Partisi, Mısır Sosyalist Partisi, Mısır Halk Koalisyonu, Sudan Özgürlük ve Değişim Hareketi’nin davet edilen partilerden birkaç olduğu kaydedildi.

Kongrede eş başkanlar, parti yönetimi ve politikalar değişecek

Yeşil Sol Parti, 15 Ekim’de gerçekleştireceği olağanüstü büyük kongrede, isim değişikliğinin yanı sıra, eş genel başkanları kapsayacak şekilde parti yönetimi ve politikalarında önemli değişikliğe gidecek.

Kongreden sonra yerel seçimlere dair stratejinin belirlenmesi için bir “Yerel Yönetimler Konferansı” düzenlenecek. Ayruca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “yeni anayasa” çağrısına ilişkin politikalar belirlenecek.

Ajanslara yansıyan bilgilere göre, Yeşil Sol Parti’nin yeni isminin “Demokratik Halklar Partisi” olacağı duyurulmuştu.