Şırnak Nuhspor Kadın Futbol Takımı 1. Lig'e yükseldi

Şırnak Nuhspor Kadın Futbol Takımı, yer aldığı 2. Lig A Grubu 9. hafta maçında sahasında Gazikent takımını yenerek, 1. Lig'e çıkmaya hak kazandı.

Şırnak Nuhspor Kadın Futbol Takımı 1. Lig'e yükseldi

Şırnak Nuhspor kadın futbol takımı, yer aldığı 2. Lig A Grubu 9. hafta maçında sahasında Gazikent'i 3-0 yenerek ikinci sırayı garantiledi ve 1. Lig'e çıkmaya hak kazandı.

-

Karşılaşmayı Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Nuhspor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Yürek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Bişeng Acar ve çok sayıda seyirci izledi.

Nuhsporlu futbolcular, mücadelenin ardından taraftarıyla kutlama yaptı.

Vali Pehlivan takımı kutlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Biz de karınca kararınca kulübümüze desteğimizi vermeye çalıştık. Ama siz de bunun karşılığını verdiniz, öncelikle bir takım oldunuz, Şırnak ilimizi temsil ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum” dedi.

Foto: AA

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise kadın futbolcuları tebrik ederek şöyle konuştu:

“Şırnak son yıllarda sportif faaliyetlerde başarı gösteriyor. Kadın futbol takımı olarak Şırnak Belediyesi sizleri sahiplendi.

Gençlerimiz hepsi bizim için önemli. Özellikle kız çocuğu oldu mu ayrı bir değeri vardır.

Bugün tarihte bir ilk, Şırnak Nuhspor Kadın Futbol Takımı, 1. Lig'e çıktı. Takımı tebrik ediyorum. Sizlere desteklerimiz devam edecek. Şırnak Yaşam Parkı'nı düzenleyip, kulübümüze tahsis edeceğiz. Kendi tesisleri olarak kullanacaklar.”

Foto: AA

Yarka, sporculara şampiyonluk primini vereceklerini de bildirdi.