Oğlumu PKK'liler kaçırdı dedi... HDP binasını bastı... Oğlu annesini yalanladı...

Diyarbakır'da iki gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlunun HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden 70 yaşındaki Hacire Akar, sosyal medyada gündem olurken yeni bir gelişme yaşandı.

Oğlumu PKK'liler kaçırdı dedi... HDP binasını bastı... Oğlu annesini yalanladı...

Diyarbakır'da iki gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlunun HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden 70 yaşındaki Hacire Akar, sosyal medyada gündem olurken yeni bir gelişme yaşandı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan 21 yaşındaki Mehmet Akar, “Dağa kaçmadım, Diyarbakır’dayım” diyerek iddiayı yalanladı. Akar, ailesinin kendisini zorla evlendirmek istemesi üzerine evden çıktığını öne sürdü.

70 yaşındaki Hacer Akar, 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar’ın HDP Diyarbakır il binasına girdikten sonra bir daha çıkmadığını ve dağa kaçırıldığını iddia ediyordu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Soğanlı Mahallesi’nde yaşayan Hacer Akar, daha sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp müracaatında bulunmuştu.

HDP’lileri suçlayan anne, partinin camlarını da kırmıştı. Dünden bu yana parti binası önünde oturma eylemi başlatan Akar'a cevap veren oğlu, yaklaşık dört ay önce halasının torunu olduğunu belirttiği kişiyle zorla nişanlandırıldığını iddia ederek, geçtiğimiz günlerde zorla nişanlandığı akrabasını arayarak, nişanı attığını söylüyor.

Evde yaşanan tartışmalar üzerine pazartesi akşamı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan ablası Ceylan Mutaş’ın evinde kaldığını, aynı gece babası Aziz Akar ve ağabeyi Mustafa Akar’ın gece 00.00 sıralarında eve gelerek kendisini zorla alıkoyarak, Soğanlı Mahallesi’nde bulunan evine götürüldüğünü öne süren Akar, “Zorla evlendirilmeyi kabul etmediğim için ben uyuduktan sonra ablamın evine geldiler ve beni zorla alıp köye götürdüler. Hakaretler ettiler, telefonuma, cüzdanıma, telefonuma, parama el koydular. Evden çıkmama izin vermediler. Yemek de yemedim” ifadesini kullanıyor.

Zorla evlendirilmeyi kabul etmediği için Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında bir daha dönmemek üzere evden çıkarak kente geldiğini söyleyen Akar, “Evden çıkma nedenim, ailemin zorla evlendirilmem üzerine kurduğu baskılar. Beni zorla evlendirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle evlenmeyeceğim. O nedenle evden çıktım ve bir daha da gitmeyeceğim. Halamın torunuyla evlendirmek istiyorlar. Ailemin baskısıyla, iradem dışında nişanlandırıldım. Ben kendisini aradım, nişanı attığımı söyledim” diyor. 
 
Ailesinin hakkındaki kaçırıldığına dair iddiaların asılsız olduğunu dile getiren Akar, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Hiç kimse beni kaçırmadı, HDP ile hiçbir alakası yok. Ailemin orada durması bile yanlış. Aileme de belirttim; ailemi sildim. ‘Sizinle hiç bir ilişkim alakam yok’ dedim. Hiçbir yere de gitmedim, buradayım. Kesinlikle onlara gitmeyeceğim. Hiç kimseyi suçlamasınlar, ben kendi irademle evden çıktım. Kimse beni yönlendirmediği gibi kimse beni bir yere göndermedi. Hiçbir yere gitmedim, buradayım. Ailemin orda oturma eylemi sürdürmesi de yanlış bir şey. HDP ile hiçbir alakası yok. Ben kimseye bağlı değilim. Kendi başıma evden çıktım. Ailem kimseyi suçlamasın. Ailemle görüşmeyeceğim. Kendi yaşamımı seçebilirim. Ailemin zorla evlendirmesini kabul etmiyorum."

AA haberinde, "HDP'liler hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenilen anne Akar'ın diğer oğlu Fırat Akar'ın da 1994 yılında terör örgütü PKK'lılarca kaçırıldığı, 2017 yılında dağda öldürüldüğü öğrenildi" ifadelerine yer veriliyordu.

AA'nın haberi geçmesinden sonra başta eski AKP milletvekili Mazhar Dağlı olmak üzere, pek çok AKP'li yalan haberi yaymak için sosyal medyada paylaşımlar yapmıştı.