Özerk Yönetim, IŞİD'e bağlı ailelerden 20 çocuğu Rusya'ya iade etti

Rojava Özerk Yönetimi'ne bağlı Dış İlişkiler Dairesi, ailesi IŞİD'li olan 20 çocuğu Rusya Devlet Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hakları Komiserliği’ne aide etti. Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Ebir İliya şu an kamplardaki kötü koşullarda yaşayan diğer çocukları almaları için ülkelerine çağrıda bulundu.

Özerk Yönetim, IŞİD'e bağlı ailelerden 20 çocuğu Rusya'ya iade etti
Rusya Devlet Başkanlığı Çocuk Hakları Komiserliği’ne bağlı bir heyet bugün Kamışlo'da Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti.
 
Ziyaret sırasında ebeveynleri IŞİD'li olan 20 Rusya vatandaşı çocuk, Rus yetkililere teslim edildi.
 
İade belgesi Özerk Yönetim Dış İlişkiler Daşresi Eş Başkanı Ebir İliya ve Rusya Devlet Başkanlığının Çocuk Hakları Komiseri Yardımcısı Larisa Nikolaevna tarafından imzalandı.
 
Burada bir konuşma yapan İliya, “Özerk Yönetime yardım etmeyen ülkeler, vatandaşlarının geri dönüşü için sorumluluk almalı. Kamp ve cezaevlerindeki durumu iyileştirmemize yardımcı olmalı. Özellikle hem Roj hem de Hol kamplarındaki kadın ve çocukların yanı sıra uluslararası bir mahkemenin kurulması ve savaş mağdurlarının tazmin edilmesinde yardım bekliyoruz" dedi. 
 
İliya,  “İlk defa IŞİD çetelerine ait çocukları teslim etmiyoruz. Daha önceleri Rusya Devlet Başkanlığının Çocuk Hakları Komiserliğine 205 kadın ve çocuk teslim ettik. Bu konuda sonuna kadar yardımlaşarak çocuk teslimatına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Larisa Nikolaevna da, “Özerk Yönetim'e çocukların iadesi konusunda yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz. Tüm Rus çocukların dönmesini sağlayacağız" dedi.
 
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Mart 2019'da ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteği ile IŞİD'in son kalesi olan Bağoz'u kontrol ettikten sonra esir alınan binlerce IŞİD'li ve aileleri Kaseki'deki El Holo Kampına yerleştirildi.
 
Özerk Yönetim verilerine göre, bölgedeki kamplarda hala 50 ülkeden 8 bin çocuk bulunuyor.