Özerk Yönetim’den uyarı: Türkiye operasyon yaparsa, büyük bir tehlike yaratacak!

Rojava Özerk Yönetimi, olası bir operasyon durumunda IŞİD’in bundan yararlanarak binlerce üyesini ve ailelerini kaçıracağı uyarısında bulundu.

Özerk Yönetim’den uyarı: Türkiye operasyon yaparsa, büyük bir tehlike yaratacak!

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi üyeleri, Türkiye’nin Rovaya’ya yönelik operasyon tehditlerine ilişkin Rakka’da bir basın açıklaması yaptı.

Özerk Yönetime bağlı haber sitelerinde yer alan habere göre, burada konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ebid Hamid El-Mihbaş “İşgalci Türk devleti bugün Suriye’nin kuzey sınırlarını ve Özerk Yönetim bölgelerini 30 kilometre derinliğine kadar işgal etmekle tehdit edip işgal alanlarını genişletmeye çalışıyor” dedi.

Türkiye’nin Efrin, Serekaniye ve Gire Spi’de olduğu gibi diğer bölgelerde de “bölgenin gerçek sahiplerini sürüp demografisini değiştirdiğini” belirten El-Bihbaş, “Bu politika, soykırımı ve bölgedeki halklar arasında uzun süreli bir savaşı da beraberinde getirecektir” diye konuştu.

El-Mihbaş, “IŞİD’lililer Türk devletinin bölgedeki uygulamalarından faydalanacak, binlerce teröristi ve ailelerini kaçıracak, örgüt Heseke’deki Sinaa Cezaevi’nde yapamadığı gerçekleştirilecektir. Bu da sadece bölge değil bütün dünya üzerinde büyük bir tehlike yaratacak” uyarısında bulundu.

“Türk devleti, Türkiye-Rusya-ABD arasında bölgeye ilişkin yapılan uluslararası anlaşmaları ihlal ediyor” diyen Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ebid Hamid El-Mihbaş, “Erdoğan, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle üzerindeki baskılara karşı kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

El-Mihbaş, “Erdoğan, Türkiye’nin ulusal güvenliğinden bahsediyor. Şüphesiz Türkiye’nin Suriye’deki varlığının krize neden olduğu ve teröre destek verdiği açıkça görüldü. Erdoğan’ın bahsettiği Türkiye’nin operasyonları sadece IŞİD’in ve Türkiye’nin destek verdiği çetelerin çıkarlarına hizmet ediyor, Suriye’nin birliği üzerinde büyük tehdit oluşturuyor. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak bu tehditleri kınıyoruz” dedi.

Uluslararası topluma Türkiye’ye karşı tavır alma çağrısında bulunan El-Mihbaş, “BM’ye, Türk devletinin Suriye’de işlediği suçlara ve uygulamalarına karşı görevini yerine getirmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.