Paşinyan'dan Putin'i kızdıracak itiraf: Rusya'ya bağımlı olmak hata

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Moskova'yı Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan'ın saldırganlığına karşı ülkesinin güvenliğini koruyamamakla suçladı.

Paşinyan'dan Putin'i kızdıracak itiraf: Rusya'ya bağımlı olmak hata
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, güvenlik açısından yalnızca Rusya'ya bağlı olma politikasının stratejik bir hata olduğunu söyledi.
İtalyan La Repubblica gazetesine konuşan Paşinyan, "Ermenistan'ın güvenlik mimarisi, silah ve mühimmat tedariki de dâhil olmak üzere yüzde 99,999 oranında Rusya'ya bağlıydı." dedi.
 
Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'nın kendisinin de silah, cephane ve mühimmata ihtiyacı olduğunu ve bu durumda Moskova'nın istese bile Ermenistan'ın güvenlik ihtiyaçlarını karşılayamayacağının anlaşılabilir olduğunu belirten Paşinyan "Bu örnek bize güvenlik konularında tek bir ortağa bağımlı olmanın stratejik bir hata olduğunu göstermeli." dedi.
 
Rusya'nın ülkesini yeterince Rus yanlısı olarak görmediğini öne süren Paşinyan, bu nedenle Erivan'ın güvenlik düzenlemelerini çeşitlendirmeye çalıştığını dile getirdi. Paşinyan bu sözlerle, Amerika Birleşik Devletleri ile olan bağlarına ve bölgedeki diğer ülkelerle daha yakın ilişkiler kurma çabalarına açık bir gönderme yaptı.
 
Paşinyan ayrıca, Rusya'nın geniş anlamdaGüney Kafkasya bölgesindeki rolünü azaltma sürecinde olduğuna inandığını da kaydetti.