Payitaht Abdülhamid'de, Cumhur İttifakı'nı destekleyen diyalog

Devlet televizyon kanalı TRT1'de yayınlanan “Ulu Hakan” unvanı ile taçlandırılan Sultan Abdülhamid Han'ın hayatının son 13 yılını anlatan Payitaht Abdülhamid isimli dizinin son bölümündeki bir replik 31 Mart öncesi yaşanan ittifaklara gönderme olarak kabul edildi.

Payitaht Abdülhamid'de, Cumhur İttifakı'nı destekleyen diyalog

Devlet televizyon kanalı TRT'de yayınlanan “Ulu Hakan” unvanı ile taçlandırılan Sultan Abdülhamid Han'ın hayatının son 13 yılını anlatan Payitaht Abdülhamid isimli dizinin son bölümündeki bir replik 31 Mart öncesi yaşanan ittifaklara gönderme olarak kabul edildi.

TRT ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin son bölümünde "Daha düne kadar birbirine düşman olanlar güç elde etmek için aynı masaya otururlar." sözleri söylendi. İlgili sahnenin konusu ise partilerin ittifakı.

Abdülhamid'in paşasıyla konuştuğu bir sahnenin ekrana geldiği dizide ikili arasında geçen diyalog ise şöyle:

- Siyaset böyledir, güç kazanmak için emir alır bazıları. Onlara emir verenler güç de verecek nafile. O gelen emirler der ki, şimdi şu fırkayla ittifak vakti lakin ittifak edin dedikleri fırka mazide onların düşmanı. 

- Emir almaya alışık oldukları yer, "gücü ancak böyle elde edersiniz" diyerek yol göstermiş. 

- Daha düne kadar birbirine düşman olanlar güç elde etmek için aynı masaya otururlar. 

- Siyaset devran ettikçe bu kepazelikleri de hep göreceğiz hünkarım,beni üzen bu.

İktidarın kontrolündeki TRT'de yayınlanan  dizideki bu diyalogun, Erdoğan ile Bahçeli'nin mitinglerinin vazgeçilmez konusu CHP-İYİ Parti ittifakı ile bunlara destek veren HDP'yi hedef aldığı düşünülüyor.