PDSK'den siyasi partilere PKK çağrısı

Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi(PDSK), PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik haklarını ihlal etmesine karşı tüm siyasi partilerin birlik içerisinde tavır alması çağrısı yaptı.

PDSK'den siyasi partilere PKK çağrısı
PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne saldırısına ilişkin Kürt kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu tepkilere PDKS de eklendi.
 
BasNews’e konuşan PDSK Sözcüsü Bextiyar Kerîm, “Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi olarak, PKK’nin faaliyetlerinden özellikle 5 Peşmerge’nin şehit düştüğü ve bazılarının yaralanmasına yol açan son saldırısından büyük endişe duymaktayız” dedi.   
 
PKK’nin eylem ve faaliyet alanlarının Kürdistan’ın diğer parçaları olduğunu dikkat çeken Bextiyar Kerîm, “PKK, Kürdistan Bölgesi’nin ve bileşenlerinin durumunu gözönünde bulundurmalıdır. Sınır bölgelerinde faaliyet yürüten partiler, Kürdistan Bölgesi’ni zora çıkacak eylemlerden kaçınmalıdırlar” yorumunda bulundu.
 
PDSK sözcüsü Bextiyar Kerîm sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK, silahlı ve siyasi çalışmalarını sınırlandırmalı, Kürdistan Bölgesi’ne sorun oluşturmamalıdırlar. Geçtiğimiz dönemde silahlı eylemleri nedeniyle Türkiye’yi bir çok kez Kürdistan topraklarına girmesine neden oldular.”
 
Bextiyar Kerîm, bu duruma karşı Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi tarafların ortak tavır içerisinde olması gerektiğini belirterek, “Kürdistan Bölgesi’ndeki her kriz ve kaostan tüm siyasi partiler zarar görmektedir. Bundan dolayı sorunun çözümü için en doğru hareket birlikte hareket ederek, ortak tavır göstermektir” ifadelerini kullandı.
 
Kürdistan Bölgesi halkının PKK’nin varlığı nedeniyle büyük bedeller ödediğini hatırlatan Bextiyar Kerîm, “Türkiye devleti bir çok kez köyleri bombaladı. Bu dönemde tüm siyasi parti ve tarafların PKK’nin yaptıklarına karşı tek ses olmaları şart” yorumunda bulundu.