Perinçek'ten HÜDAPAR çıkışı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HÜDA-PAR ile AK Parti arasındaki görüşmelerle ilgili olarak "Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten geri döner" dedi.

Perinçek'ten HÜDAPAR çıkışı

HÜDA-PAR, yaptığı açıklamada 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceklerini duyurdu.

HÜDA-PAR’ın açıklaması ve Cumhur İttifakı’nda yer alabileceği yönündeki değerlendirmesine ilişkin Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, açıklamada bulundu.

TV100'deki yayına katılan Perinçek, AK Parti ile HÜDA-PAR görüşmesini “gaflet” olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

“Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten geri döner. Çok üzülerek belirtiyorum yarın saat 15.00'te Numan Kurtulmuş'un HÜDA PAR Genel Merkezi'ni ziyaret edeceğini öğrendim. 

Burada akıl nerede, fikir nerede? Oy nerede? Hiçbir zaman bunu Türk milletine kabul ettiremeyeceklerdir.

MHP’nin ne yaptığı çok şaşırtıcı. Böyle bir şeye nasıl evet diyorlar? PKK’ye evet demekle HÜDA-PAR’a evet demek arasında hiçbir fark yok. Birbirleriyle kavga ediyorlarmış. O kavgaları bölücülüklerini örtbas etmeye yaramaz.

Şeyh Said ve Seyit Rıza'yı destekliyor. PKK'den program olarak hiçbir farkı yok. Sonuç itibariyle bir bu eksikti meclisimizde. Ne güzel PKK var TBMM'de bir de HÜDA-PAR olsun. Her boyayı boyadık. Destek olmalarına karşı değilim. Her isteyen Cumhur İttifakına destek verebilir. Ama onunla seçim işbirliği seçim ittifakı bir gaflettir ve cinayettir. Bu nedir? Meclise bir tane terör örgütü yetmiyor PKK, öbür terör örgütünü ve onların uzantılarını meclise taşıyalım. İyice meclisin canına okuyalım. Böyle bir şey olmaz.”

Adaylığını ilan etti

Perinçek, "PKK'nin partisine 540 milyon lira ödeyen Türk devletini bu zaaftan kurtarmak için Cumhurbaşkanı adayıyım" dedi.

AK Parti ile HÜDA-PAR görüşmesi bugün

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA PAR'ı ziyaret edecek. Görüşme yarın saat 15.00'te gerçekleşecek.