İYİ Partili Türkkan'dan 'Selahattin Demirtaş tahliye edilecek iddiası

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Göreceksiniz ki en az 6 ay sonra Selahattin Demirtaş tahliye edilecek. Nasıl ki Rahip Brunson’ı terörist ilan etmişlerdi. Ona papaz terörist demişlerdi. Tahliye ettiklerinde bir garip din adamı Brunson oldu.

İYİ Partili Türkkan'dan 'Selahattin Demirtaş tahliye edilecek iddiası
 İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Tükkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.
 
Korona virüsü salgınına karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyen Türkkan, 14 gün kapanma çağrısını yineledi, vatandaşın yaşadığı ekonomik zorlukların çözümü için önerilerde bulundu. “Vergisi, stopajı derken insanlar artık yazar kasa fırlatmıyor. Dükkanlarının tabelasını parçalıyor artık. Acı reçete diye ahkam kesiyorlar. İnsanlara zehir olan bir iktidarla karşı karşıyayız” diyen Türkkan bu kışın daha ağır geçmemesi için iktidarın acil önlemler alması gerektiğini ifade etti.
 
Türkkan yargı reformu kapsamında tutukluluğu tartışma konusu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili Erdoğan’ın son açıklamalarını da şöyle değerlendirdi:
 
“Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Bakü’ye giderken birden bire gündem yaratma çabasına girdi. Dedi ki; yargının işine müdahale etmek benim işim değil, Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan hazırlamaz. Sayın Cumhurbaşkanı ne derse tam tersini yapan bir şahsiyettir. Göreceksiniz ki en az 6 ay sonra Selahattin Demirtaş tahliye edilecek. Nasıl ki Rahip Brunson’ı terörist ilan etmişlerdi. Ona papaz terörist demişlerdi. Tahliye ettiklerinde bir garip din adamı Brunson oldu. Rahip giderken uçak bileti bile tahsis edip kapıya kadar da uğurladılar. Aynısı Deniz Yücel’de de yaşandı. Terörist dedikleri Deniz Yücel’i Merkel’in emri ile serbest bıraktılar. Brunson’ı da Trump’ın emri ile serbest bıraktılar. Yeni ABD yönetimi ayarlarına geçen AK Parti iktidarı Demirtaş’ı da tahliye edecek, kapıda karşılayacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Şüphesi olan varsa Habur’da yaşanan rezaleti Google’da aratsın.”