Serêkaniyê’de patlama: Ölü ve yaralılar var

Rojava'nın Sere Kaniye kentinin güney girişinde bulunan Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı polis kontrol noktasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu üç Türk askeri de dahil olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetti.

Serêkaniyê’de patlama: Ölü ve yaralılar var

AFP’nin Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı bilgilere göre, Türkiye’ye yakın grupların kontrolünde bulunan Sere Kaniye kentinde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu üçü Türk askeri olmak üzere iki sivil ve Suriye Milli Ordusu çatısı altındaki Sultan Murat grubuna mensup 11 kişi hayatını kaybetti. Patlamada, 12 kişi de yaralandı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "Barış Pınarı Harekât bölgesi, Suriye-Rasulayn Haseke-2 Yol Kontrol Noktasında, bugün saat 15.25 sıralarında, bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı sonucu; 2 jandarma personelimiz şehit olmuş, 8 jandarma personelimiz de yaralanmıştır" denildi.

Urfa Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Sere Kaniye’de kontrol noktasında, bombalı aracın patlatılması sonucu; 2 Jandarma personeli ile 2 yerel kolluk görevlisi öldü, 6 Jandarma personeli ile 2 yerel kolluk görevlisi de yaralandı.

Açıklamda şu ifadelere yer verildi:

“Genel sağlık durumları iyi olan yaralılarımız Resulayn Hastanesi ile Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanmıştır.”