DSG kontrolündeki Koalisyon üssüne füze saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sabah saatlerindeDemokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolündeki bir bölgede Koalisyona ait askeri üslerine füzeli saldırı düzenlendiğini bildirdi.

DSG kontrolündeki Koalisyon üssüne füze saldırısı
IŞİD Kraşıtı Uluslararası Koalisyonun DSG kontrolündeki bölgelerde bulunan üssüne füzeli saldırı düzenlendi.
 
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada sabah saatlerinde DSG kontrolündeki bir bölgede Koalisyona ait askeri üslerine füzeli saldırı düzenlendiği belirtildi.
 
CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino imzası ile Twitter'dan yapılan açıklamada “Suriye saati ile saat 09:00’da Rojava Özerk Yönetimi topraklarındaki Uluslararası Koalisyon Üssüne iki füze atıldı” denildi.  Saldırının DSG’nin kontrolündeki hangi bölgede gerçekleştiğine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.
 
Açıklamanın devamında saldırıda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) füze atılan yerde yaptığı arama tarama çalışmalarında ateşlenmeye hazır üçüncü bir füze düzeneğinin ele geçirildiği kaydedildi.
 
Açıklamanın sonunda “Koalisyon güçlerine yönelik bu tür saldırılar sivillerin yaşamını ve Suriye’de büyük bir güçlükle sağlanan istikrarı tehlikeye atmaktadır” ifadelerine yer verildi.
 
Ayrıca Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynaklarıda, Deyrezzor'un kuzey kırsalındaki Uluslararası Koalisyon güçlerine ait Koniko gaz sahası üssünü hedef alan roket saldırısından DSG kontrolündeki bölgelerdeki İran destekli hücre ve ajanların sorumlu olduğunu savundu.