Peşmerge Bakanlığı: NATO’nun kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Peşmerge Bakanlığı yetkilisi Osman Muhammed, NATO’nun Irak'taki misyonunu genişletme kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Peşmerge Bakanlığı: NATO’nun kararını memnuniyetle karşılıyoruz
K24 haber bültenine katılan Peşmerge Bakanlığı yetkilisi Osman Muhammed, NATO’nun Irak'taki misyonunu genişletme kararı, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu arasındaki koordinasyon, Erbil’e yönelik füze saldırısı, IŞİD’in bazı bölgelerdeki varlığının oluşturduğu tehditle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Muhammed Osman, 15 Şubat’ta başkent Erbil’e yönelik füze saldırısıyla ilgili “NATO’nun Irak’taki asker sayısını 4 bine yükseltmesini olumlu karşılıyoruz. Çünkü NATO’nun eğitmenlerinin varlığı ve Peşmerge Güçleri’ni donatması önemli” dedi.
 
“NATO’nun varlığı Peşmgerge Güçlerini başka bir aşamaya geçmesine olanak sağlıyor” diyen Osman Muhammed, “Bu karar, Erbil saldırısının siyasi yankılarının devam ettiği döneme denk geldi. NATO, Peşmerge Güçleri’ne yardım ediyordu, bu karar bu yardımların devam edeceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
Osman Muhammed, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu arasında kalan sınır bölgelerinde terör örgütü IŞİD’in askeri açıdan yenilgiye uğramasına rağmen yeniden örgütlendiğini söyledi.
 
IŞİD’i ortaya çıkaran sebeplerin ortadan kaldırılması ve örgütle ideolojik olarak da mücadele edilmesi gerektiğini belirten Muhammed, bölgenin güvenliği açısından Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yaptı.
 
Sınır bölgelerinde güvenlik boşluğuna dikkat çeken Peşmerge yetkilisi, IŞİD’in bu bölgelerde taktik değişikliğine gittiğini belirterek, “IŞİD bu bölgelerde yeniden örgütleniyor. Taktik değiştiren örgüt, geçtiğimiz yıllarda önceden yerleştirilmiş patlayıcılarla saldırı düzenliyordu, şimdilerde ise Iraklı güçlerin mevzilerine saldırıyor” ifadelerini kullandı.
 
Musul’da da örgütün hareketlilik kazandığını belirten Peşmerge Bakanlığı yetkilisi, örgüte karşı fikri mücadelenin yanında örgütün hücre yapılanmasına karşı geniş çaplı operasyonlar düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.