Peşmerge Güçleri için heyet kuruluyor

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Peşmerge Komisyon Üyesi Seîd Herkî yaptığı açıklamada, Peşmerge güçlerinin sorunlarını çözme amaçlı Kürdistan Bölge Başkanlığı, Parlamento Başkanlığı ve Peşmerge Bakanlığı tarafından bir ortak heyet oluşturulduğunu belirtti.

Peşmerge Güçleri için heyet kuruluyor

Basnews'te yer alan habere göre, Seîd Herkî şunları söyledi:

“Peşmerge güçleri içerisinde rutbe yükselmesi, emeklilik hakları, 70 ve 80’inci güçlerin birleşmesi vb. Bir çok konuların ele alınarak varolan sorunların çözülmesi için Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Peşmerge Komisyonu ve Peşmerge Bakanlığı tarafından belirlenen bir ortak heyet kuruldu.”

Herkî, “Heyet en kısa zamanda ilk toplantısını gerçekleştirecek. Daha sonra izlenecek yol haritasını belirleyecek. Bununla birlikte en ön cephelerde yer alan Peşmerge güçlerinin yaşadıkları problemler, eksiklikler ve düzeltilmesi gerekenleri yerinde görmek için en ön cephedeki Peşmerge güçlerini yerlerinde ziyaret edeceğiz.” dedi.

Peşmerge Bakanlığı’nda reform geliştirme hususunun ilk gündem maddeleri olduğuna dikkat çeken Seîd Herkî açıklamasının devamında, “Reformların Peşmerge Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilmesi öncelikli gündem konularımızdan ve bunun için gerekli bütün adımları atacağız. Özellikle Peşmerge güçlerinin ortak komuta kademesi altında birleştirilmesi reform düzenlemelerinin en önemli ayağı. Kürdistan Bölgesi her dönemden daha fazla bugün birleşik bir Peşmerge gücüne ihtiyaç duymaktadır.” ifadelerini kullandı.