HKN Energy yöneticisi: İran, Kürdistan gazının Türkiye’ye ihracatını tehdit görüyor

Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi gaz ve petrol yasası hakkındaki kararına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet yürüten ABD’li bağımsız petrol şirketi HKN Energy Başkan Yardımcısı Matthew Zais, gaz ve petrol yasası hakkındaki kararın siyasi olduğunu söyledi.

HKN Energy yöneticisi: İran, Kürdistan gazının Türkiye’ye ihracatını tehdit görüyor

Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet yürüten ABD’li bağımsız petrol şirketi HKN Energy Başkan Yardımcısı Matthew Zais, Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi gaz ve petrol yasası hakkındaki kararını değerlendirdi.

Zais, Irak’ın bugün Kürdistan’daki doğal kaynakların kullanımından daha büyük sorunları olduğuna dikkat çekerek;  ülkede yaşananları, “İran tarafından yönlendirilen siyasi bölünme ve kaosun belirtiileri” diye nitelendirdi.

Bir dönem ABD Enerji Bakanlığı’nda “Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Baş Müsteşar Yardımcısı” olarak da görev alan Matthew Zais, bu kararın uluslararası petrol şirketlerini etkileyeceğini, ancak uzun vadede kaybedenin Irak olacağını vurguladı.

Rûdaw TV’de yayınlanan röportajda Nwenar Fatih’in sorularına yanıt veren Zais, Kürdistan Bölgesi’nin mevcut konumunun İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün bölgede serbestçe hareket etme kabiliyetine engel oluşturduğunu kaydederek, “Kürdistan Bölgesi petrol ve gaz kaynaklarını geliştirebilir ve İran'ın Türkiye'ye yaptığı ihracatın yerini alabilirse bu noktada İran için bir tehdit oluşturur” dedi.

Tamamı için tıklayın...