Peşmerge güçleri ile Irak ordusundan ortak operasyon

Kürdistan Peşmerge güçleri terör örgütü DAİŞ üyelerine karşı Irak ordusuyla ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

Peşmerge güçleri ile Irak ordusundan ortak operasyon

Peşmerge güçleri ve Irak ordusu ortak operasyon düzenledi.

Bölgede IŞİD teröristlerinin saklandığı yer ve üslerin aranması amacıyla gerçekleştirilen operasyonda, Kuşaf’ın iki köyü ile Büyük Zap kıyısının arandığı aktarıldı.

16 Ağustos 2024 Cuma günü de Peşmerge Bakanlığı 22. Piyade Tugayına bağlı güçler Kara Hasan köyü ve Leylan ilçesi çevresine askeri operasyon düzenlemişti. Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamaya göre terör  terör örgütü IŞİD üyelerine karşı operasyonlar devam edecek.

Sabah erken saatlerde başlayan operasyon 5 saat sürdü.

Köylüler, Peşmergenin rolünü takdir ederek, bu tür faaliyetlerin devam etmesini temenni etti.

Dünyadaki Hristiyan meseleleri konusunda uzmanlaşmış "Alitia" web sitesinin yayınladığı rapora göre IŞİD’in Irak'ta işlediği suçların üzerinden 10 yıl geçmesinin ve güç açısından yenilgiye uğratılmasının ardından, hala IŞİD’in ideolojisi ve düşünceleri Irak toplumunda açıkça görülüyor ve ortadan kaldırılamadı.

On yıl sonra Musul ve Ninova Ovası'nda binlerce insanın IŞİD tehdidi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı kaydedilen raporda, Hristiyanların artık bölgedeki çatışmaların yeniden canlanmasına şüpheyle ve korkuyla baktığı belirtildi.

Rapora göre IŞİD'in katliamlarının Irak ve Suriye'deki dini topluluklar için ciddi bir tehdit oluşturduğuna da inanılıyor. Artık Hristiyanlar, IŞİD’in güç ve silah anlamında yok olduğunu bilmelerine rağmen korku içinde bölgelerine dönüyor, ancak IŞİD’in arkasında saatli bomba gibi bıraktığı ve bitmeyen ideolojisine dair pek çok şüpheleri var./K24