Peşmerge Güçleri komutanı: Pirdê destanı sayesinde Kürdistan'ın kazanımları korundu

Pirdê direnişinde Peşmerge Güçleri’nin kahramanlığı sayesinde Kürdistan kazanımlarını korudu

Peşmerge Güçleri komutanı: Pirdê destanı sayesinde Kürdistan'ın kazanımları korundu

PDK Kerkük-Germiyan Meclisi Başkanı Kemal Kerkukî,  Pirdê direnişin Peşmerge Güçleri’nin kahramanlığı sayesinde Kürdistan kazanımlarını korudu

BasNews’e Pirdê destanı hakkında konuşan Batı Kerkük Cephesi Peşmerge Güçleri eski komutanı ve   PDK Kerkük-Germiyan Meclisi Başkanı Kemal Kerkûkî, “Pirdê savavaşında kahramanca ve yiğitçe savaştı. Onların kahramanlığı sayesinde Kürdistan’ın kazanımları korundu” ifadelerini kullandı.

Pirdê savaşında Peşmerge Güçleri’ne komutanlık yapan Kemal Kerkûkî, 16 Ekim ihaneti ile birlikte Kerkük, Xurmatû ve Xaneqîn’i işgal eden Irak güçlerinin tüm Kürdistan’ın mirasını yok etmek için diş bilediklerini belirterek, “Ancak Peşmerge ve Kürdistan halkının iradesi düşmanın dişlerini kırdı. PDK’nin çelik iradeli Peşmergeleri düşmana karşı zafer kazandı” dedi.  

Pirdê’de elde edilen zafer sayesinde Sihêla, Telsiqof ve Zummar’da da düşmana büyük darbeler vurulduğunu belirten PDK’li Kemal Kerkûkî,  “Pirdê savaşındaki başarısı büyük bir moral ve inanç yarattı. Bizim elimizdeki silahlar karşımızdaki güçlerin elindeki silahlara göre çok basit kalıyordu. Ancak bizim de güçlü inancımız ve irademiz vardı ” ifadelerini kullandı.

16 Ekim’de Kerkük, Xurmatû ve Xaneqîn’ini işgal eden Irak güçleri Erbil ve diğer Kürdistan Bölgesi kentlerini işgal etmek üzere 20 Ekim’de Pirdê’ye harket etmişti. Peşmerge Güçleri’nin direnişi sayesinde Pirdê, Sihêla, Telsiqof ve Zummar’da Irak güçleri püskürtülmüştü.