Uluslararası Koalisyon 10 Peşmerge tugayını daha donatacak

Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, Uluslararası Koalisyon’un 10 Peşmerge tugayını daha donatacağını söyledi.

Uluslararası Koalisyon 10 Peşmerge tugayını daha donatacak

Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, 10 Peşmerge tugayının daha Koalisyon güçleri tarafından donatılacağını söyledi.

Cemal Eminki “Uluslararası Koalisyon, Peşmerge Güçleri’ne yardım etmeye devam ediyor. Bu yıl içerisinde 10 tugay Koalisyon tarafından donatılacak” dedi.

7 Ocak’ta Uluslararası Koalisyon tarafından gönderilen ve Hummer, askeri ambulans ile askeri lojistik taşıyan araçlardan oluşan destek konvoyu Peşmerge Güçleri’ne teslim edilmişti.

K24’e konuşan Uluslararası Koalisyon Ortak Koordinasyon Merkezi Komutanı David Williams, Peşmerge’ye desteklerinin devam edeceğini ve daha çok askeri kargoların Peşmerge’ye teslim edileceğini belirtmişti.

Williams, Peşmerge’ye silah ve askeri giyim desteği de göndereceklerini belirterek, IŞİD’in varlığını sürdürdüğünü ve Peşmerge gönderilen destekle IŞİD’in tümüyle ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini ifade etmişti.

/ K24