Peşmerge Komutanı Barzani: 'Mahmur sınırında IŞİD mensuplarının eylemleri arttı'

Peşmerge Güçleri 6. Cephesi (Gwer-Mahmur) Komutanı Sirwan Barzani, Mahmur'da IŞİD mensuplarının aktivitesinin arttığını söyledi. Sirwan Barzani, seçim kampanyası sürecini de değerlendirdi.

Peşmerge Komutanı Barzani: 'Mahmur sınırında IŞİD mensuplarının eylemleri arttı'

Rûdaw’a konuşan Sirwan Barzani IŞİD mensuplarının Mahmur'daki eylemleri hakkında bilgi verdi.

IŞİD’in eylemlerinin arttığına dikkat çeken Barzani, örgütün operasyonel anlamda harekete geçmediğinin güvencesini verdi.

Bölgede kurulan ortak tugay komutanlıklarının IŞİD’in eylem ve hareketlerini sınırlandırdığını ifade eden Sirwan Barzani, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu arasındaki bazı bölgelerde güvenlik açığının baş göstereceği uyarısında bulundu.

Sirwan Barzani, güvenlik açığının varlığına dikkat çekerek, bu boşluğun doldurulmaması durumunda bölgedeki IŞİD tehdidinin devam edeceğini söyledi.

Dün başlayan seçim kampanyası sürecini de değerlendiren Sirwan Barzani, “Avrupa’nın her hangi bir ülkesinde olduğu gibi burada da seçim kampanyası süreci sorunsuz devam ediyor. Umarım kampanyalar bu şekilde sürer” dedi.

Kürdistan Parlamentosu seçimleri 20 Ekim 2024’te düzenlenecek. Parlamentodaki 100 sandalye için 823'ü erkek, 368'i kadın olmak üzere 1.191 aday yarışıyor.

Bileşenlere tahsis edilmiş beş sandalye için ise 20'si Türkmen, 18'i Hıristiyan olmak üzere 38 aday seçim maratonunda yarışacak.