Peşmerge ve Irak ordusu arasında çatışma... PKK'nin Irak ordusuna bıraktığı tüm mevziler Peşmerge'nin kontrolünde!

PKK'nin Mahmur Kampı ve Karaçoğ Dağı sınırındaki askeri kontrol noktalarını boşaltarak Irak ordusuna devretmesi sonrası bölgeye yerleşen Irak güçleri ile Peşmergeler arasında çatışmaya çıktı.

Peşmerge ve Irak ordusu arasında çatışma... PKK'nin Irak ordusuna bıraktığı tüm mevziler Peşmerge'nin kontrolünde!

Nerinaaza'dın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, PKK’nin Mahmur Kampı yakınlarında 7 kontrol noktasını Irak ordusuna teslim ettiği belirtilirken, bu gelişme ardından harekete geçen Peşmerge güçlerinin, Stratejik noktaları ele geçirdiğini bildirildi.

Iraklı güçlere teslim edilen bu sınır noktalarının Erbil ve Kürdistan bölgesi için gelecekte sorun yaşatacağını belirten Peşmerge Irak'lı güçlerden stratejik noktaları kendilerine teslim etmelerini istedi. Anayasal olarak da Kürdistan bölgesi içinde yer alan noktaları Iraklı güçlerin teslim etmemesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı.

Yaşanan çatışmalarda kararlı olduklarını gösteren Peşmerge güçleri kısa sürede bölgedeki tüm noktalarda Iraklı güçleri püskürterek bölgenin kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Çıkan çatışmada bir Peşmerge şehit olurken, çok sayıda Peşmerge ve Irak askerinin ise yaralandığı kaydedildi.  

Yaralanan Hewrê Cevher Kahar isimli Peşmerge tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Erbil Rojava Acil Servisinden yapılan açıklamada 12 Peşmergenin hastanelerinde tedavi altına alındığı kaydedildi. 

Çatışmalarda 12 Irak askerinin de yaralandığı öğrenildi.

Peşmerge güçleri, PKK’nin Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile koordineli çalışmak istemediği ve izlediği politikanın Kürdistan Bölgesi muhaliflerine hizmet ettiği vurguladı.