PJAK Kongresi’nde ‘Halkların Demokratik Dayanışması’ vurgusu yapıldı

PJAK Kongresi’nde ‘Halkların Demokratik Dayanışması’ vurgusu yapıldı

PJAK 6’ncı Olağan Kongresinde üç temel stratejik çalışma planı belirlendi. Kongrede, demokratik siyasetin geliştirilmesi, ulusal birlik ve halkların demokratik dayanışmasına vurgu yapıldı.

PKK’ye yakınlığı ile bilinen ve Rojhılat’a yönelik faaliyet yürüten Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), 6’ncı olağan kongresini 10-11 Mart tarihlerinde gerçekleştiğini duyurdu.

Kongrede, Kürt halkı açısından tarihi imkan ve fırsatların ortaya çıktığına vurgu yapılırken, İran rejiminin meşruiyetinin giderek daha fazla sorgulanır hale geldiği tespiti yapıldı.

Kongrede sonuç bildirgesinde, partinin en temel erki, “Rojhilat Kürdistanı’nın özgürlük devrimi ve İran’ın demokratikleştirilmesi” şeklinde belirlendi.

Kongrede 16 kişiden oluşan parti meclisi üyeleri seçilirken Zilan Vejin ve Siyamend Moini ikinci kez eşbaşkanlığa seçildi.

Kongrede, “Demokratik Ulus” 3 stratejik çalışma planı belirlendi. Bu plnlar “Demokratik Siyaseti geliştirme, Ulusal Birliğin ve Halkların Demokratik Dayanışması” şeklinde özetlendirildi.

Partinin programında, “PJAK, Doğu Kürdistan’da Kürt sorunun demokratik çözümü ve İran’ın demokratikleşmesi için halkların demokratik birliği ve dayanışmasını geliştirir. Bu konuda proje ve plan sahibidir. Toplumun siyasal iradesini örgütlemeyi esas alır. Halklar ve toplumun her kesimiyle stratejik ittifaklar geliştirerek ortak mücadele yürütür” ifadelerine yer verildi.

Programda ayrıca, “Doğu Kürdistan’da ulusal birliğin yaratılması için, siyasi partilerin yanı sıra, tüm toplumsal kesimleri, kadın, gençlik, işçi, sanatçı, aydın, meslek, esnaf örgüt ve kurum temsilcilerini, aşiret ve inanç temsilcilerini bu sürece dahil eder” belirlemesi yer aldı.

PJAK Kongresi