PKK, ajanlık yaptıkları suçlamasıyla sivilleri Kandil’e kaçırdı

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) üyeleri, Kandil’e yakın bölgelerde Kürdistan bölgesi vatandaşlarını ajanlık yaptıkları gerekçesiyle kaçırdı.

PKK,  ajanlık yaptıkları suçlamasıyla sivilleri Kandil’e kaçırdı

Çocukları kaçırılan ailelerin PKK’den çocuklarını suça karıştıkları gerekçesiyle cealandırılmaları gerektiğini talep ettiklerini iddia etti.

PKK’ye yakınlığıyla bilinen RojNews yayımladığı bir raporda, PKK’nin Kürdistan Bölgesi vatandaşı bazı kişileri ajanlık iddisıyla yakaladığını ve cezalandırmak istediğini paylaştı.

Yayımlanan rapora göre, sözde ajanlık suçlamasıyla tutuklananlardan birisinin ebeveyninin yaptığı açıklamada; “Çocuğumuz ajanlık yaptı, bu nedenle cezalandırılmalı” dediğini yazdı.

Tutuklulardan birisinin babası olan Ebdulla Mine’de PKK’ye yakın siteye yaptığı açıklamada, oğlunun hata yaptığını, şimdi de cezasını çektiğini ve PKK’nin vereceği her türlü cezaya razı olacaklarını belirttiğini kaydetti.

Siyasi gözlemciler PKK’nin bu yaklaşımını şu şekilde eleştirdi: “PKK, Kürdistan Bölgesi’nde yakaladığı vatandaşları kendi hukuk ve kanun ölçülerine göre mi cezalandıracak? Zaten PKK’nin kendisi yasadışı bir güç ve Kürdistan Bölgesi’nden çıkmalıdırlar”